DEN HAAG - Het kabinet overweegt om de vergoedingen die werkgevers moeten betalen wanneer ze een personeelslid ontslaan aan een maximum te binden. 

Daarbij zou worden gedacht aan maximaal één jaarsalaris en zou de gouden handdruk hooguit circa 90.000 euro mogen bedragen.

Volgens ingewijden zal het kabinet dat volgende week woensdag inbrengen tijdens de participatietop met vakbonden en werkgeversorganisaties. Op die top moeten afspraken tot stand komen over het aan de slag krijgen van 200.000 personen.

Read more: Kabinet wil ontslagvergoeding verhogen

DEN HAAG - De Tweede Kamer wil duidelijkheid van minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken over het plan om de gouden handdruk, ook wel ontslagvergoeding genoemd, bij ontslag te maximaliseren. Op verzoek van VVD'er Atzo Nicolaï houdt de Kamer hierover donderdagavond 21 juni 2007 een spoeddebat met de CDA-bewindsman.

Media
Vooral de oppositiefracties zijn boos dat ze via de media hebben moeten vernemen over het voorstel dat het kabinet volgende week woensdag op tafel wil leggen tijdens de participatietop met vakbonden en werkgeversorganisaties.

Die bijeenkomst moet leiden tot afspraken over het aan het werk helpen van 200.000 extra mensen.

Read more: Tweede Kamer wil duidelijkheid over beperking gouden handdruk

Een ontslagvergoeding van 8 miljoen euro! Ex topman van de ABN, Jan Peter Schmittmann, heeft via de kantonrechtersformule een ontslagvergoeding gekregen van 8 miljoen. Zou dit de hoogste ontslagvergoeding zijn die een kantonrechter ooit heeft toegekend?

Je hebt net te horen gekregen dat je wordt ontslagen of je voelt dat er ontslag dreigt. Misschien ben je zelfs al ontslagen. Je bent op zoek naar informatie rondom je rechten, plichten en de hoogte van een ontslagvergoeding of ontbindingsvergoeding.

Er staat je nu een intensieve periode te wachten. Voordat die ingaat moet je de onderstaande dingen doen:

1. Ga nooit direct akkoord met je ontslag! Maak bezwaar tegen je ontslag.
2. Teken nooit meteen het ontslagvoorstel van je werkgever
3. Vraag altijd om een schriftelijke bevestiging met onderbouwing van je ontslag
4. Geef aan dat je beschikbaar blijft voor het verrichten van arbeid.

Daarnaast is het belangrijk om de juiste mensen in te schakelen die je helpen bij de juridische afwikkeling van het ontslag. Want als je niet goed uitkijkt ontvang je én geen uitkering én geen ontslag vergoeding van je werkgever.

Deze site bied je hulp bieden rondom het hele proces van ontslag en de vergoeding. Vindt hulp van medestanders, ontslag advocaten en lotgenoten.

Page 1 of 3