Je hebt net te horen gekregen dat je wordt ontslagen of je voelt dat er ontslag dreigt. Misschien ben je zelfs al ontslagen. Je bent op zoek naar informatie rondom je rechten, plichten en de hoogte van een ontslagvergoeding of ontbindingsvergoeding.

Er staat je nu een intensieve periode te wachten. Voordat die ingaat moet je de onderstaande dingen doen:

1. Ga nooit direct akkoord met je ontslag! Maak bezwaar tegen je ontslag.
2. Teken nooit meteen het ontslagvoorstel van je werkgever
3. Vraag altijd om een schriftelijke bevestiging met onderbouwing van je ontslag
4. Geef aan dat je beschikbaar blijft voor het verrichten van arbeid.

Daarnaast is het belangrijk om de juiste mensen in te schakelen die je helpen bij de juridische afwikkeling van het ontslag. Want als je niet goed uitkijkt ontvang je én geen uitkering én geen ontslag vergoeding van je werkgever.

Deze site bied je hulp bieden rondom het hele proces van ontslag en de vergoeding. Vindt hulp van medestanders, ontslag advocaten en lotgenoten.

Herken uw situatie

Soms voelt u aankomen dat uw ontslag in de lucht hangt. Dat kan zijn omdat u een conflict op uw werk hebt. Dat is een beklemmend gevoel waarvan u wakker kunt liggen. Want hoe moet het verder als u uw baan verliest?

Let op de voortekenen die een mogelijk ontslag aankondigen.

>> Bekijk voortekenen van dreigend ontslag

Gouden handdruk

De oprotpremie die je krijgt bij je ontslag heet ook wel gouden handdruk. Grappig om te zien dat deze twee termen verschillende invalshoeken hebben; een negatieve en een positieve. Wat ze gemeen hebben is dat het beide om geld gaat. Een ontslagvergoeding is soms heel veel, soms niet meer dan een kleine pleister op de grote wond. Maar wat moet u nu doen met dat geld? Uitgeven, sparen? Bij ontslag zijn de meeste mensen de eerste dagen van slag, gedesorienteerd. Later in het ontslag proces, als de ontslagvergoeding wordt toegekend is er tijd voor de toekomst. Wat doe je na ontslag met je ontslagvergoeding?