Werknemers die worden ontslagen vanwege de economische malaise zouden nog in aanmerking moeten komen voor ‘de oude ontslagvergoeding.’ Dat is wat de vakbonden willen. De werkgeversorganisaties willen echter andere ontslagvergoeding zien. Zij zouden de nieuwe kantonrechtersformule moeten hanteren voor sociale plannen waardoor de ontslagvergoeding lager zal uitvallen voor hen die worden ontslagen.

De vakbonden zijn tegen de nieuwe kantonrechtersformule en de lagere ontslagvergoeding. Volgens de huidige kantonrechtersformule, krijgen mensen tot 40 jaar één maandsalaris per gewerkt jaar als ontslagvergoeding. Mensen ouder dan veertig krijgen 1,5 maandsalaris mee. Mensen ouder dan 50 krijgen twee maandsalarissen als ontslagvergoeding per gewerkt jaar.

In de nieuwe kantonrechtersformule zal de ontslagvergoeding doorgaans lager zijn. In enkele gevallen kan de ontslagvergoeding zelf 50% minder zijn.

De vakbonden leggen zich niet zomaar neer bij de nieuwe kantonrechtersformule en de ontslagvergoeding.

Herken uw situatie

Soms voelt u aankomen dat uw ontslag in de lucht hangt. Dat kan zijn omdat u een conflict op uw werk hebt. Dat is een beklemmend gevoel waarvan u wakker kunt liggen. Want hoe moet het verder als u uw baan verliest?

Let op de voortekenen die een mogelijk ontslag aankondigen.

>> Bekijk voortekenen van dreigend ontslag

Gouden handdruk

De oprotpremie die je krijgt bij je ontslag heet ook wel gouden handdruk. Grappig om te zien dat deze twee termen verschillende invalshoeken hebben; een negatieve en een positieve. Wat ze gemeen hebben is dat het beide om geld gaat. Een ontslagvergoeding is soms heel veel, soms niet meer dan een kleine pleister op de grote wond. Maar wat moet u nu doen met dat geld? Uitgeven, sparen? Bij ontslag zijn de meeste mensen de eerste dagen van slag, gedesorienteerd. Later in het ontslag proces, als de ontslagvergoeding wordt toegekend is er tijd voor de toekomst. Wat doe je na ontslag met je ontslagvergoeding?